Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Drottning GĂ„sfot" by Anatole France ~ eBook PDF Kindle ePub Free

Drottning GĂ„sfot

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Drottning GĂ„sfot
  • Author : Anatole France
  • Release Date : January 31, 2016
  • Genre: Classics,Books,Fiction & Literature,
  • Pages : * pages
  • Size : 15851 KB

Description

”Jag har för avsikt att berĂ€tta de mĂ€rkvĂ€rdiga Ă€ventyr jag upplevat. Det finns bland dem bĂ„de sköna och sĂ€llsamma ting. DĂ„ jag tĂ€nker tillbaka pĂ„ dem, undrar jag sjĂ€lv om jag icke har drömt.”
Anatole France (1844–1924) var son till en bokhandlare och kom pĂ„ sĂ„ sĂ€tt tidigt i kontakt med litteraturen, redan som femtonĂ„ring publicerades hans första verk pĂ„ faderns förlag. France skulle komma att bli en av Frankrikes och Europas mest lĂ€sta författare och tilldelades nobelpriset 1921.
Drottning GĂ„sfot (1893) Ă€r ett av den europeiska litteraturens stora klassiska verk, en av dess kvickaste, mest raffinerande, djupaste och samtidigt roligaste romaner. I Sverige har boken vunnit berömmelse inte blott som Anatole Frances mĂ€sterverk utan ocksĂ„ för Hjalmar Söderbergs lysande översĂ€ttning, i vilken han presenterade den: ”En billig resa till det Ă€kta Paris erbjudes dem som följer Anatole France till grillstugan Drottning GĂ„sfot. En fetlagd abbĂ©, herr JĂ©rĂŽme Coignard, fyller lokalen inte bara med sin stofthydda (för vilken intet mĂ€nskligt varit frĂ€mmande) utan med sin andes visdom och behag.”


Free PDF Download "Drottning GĂ„sfot" Online ePub Kindle


Post a Comment for "(Download) "Drottning GĂ„sfot" by Anatole France ~ eBook PDF Kindle ePub Free"